”Să fim generoși”- tombolă de iarnă pentru strângere de fonduri.


ȘCOALA ”ALECU RUSSO” IAȘI

STRADA LIBERTĂȚII NR. 24-26

Telefon: 0332/414850

Vă invităm vineri, 16 miercuri, 21 decembrie 2011, între orele 11-13, să participați la: Tombola de iarnă, organizată în cadrul activității: ”Să fim generoși”- campanie de iarnă pentru strângere de fonduri.

Activitatea face parte din proiectul de voluntariat: ”Talente și abilități în  serviciul comunităților”, finanțat de Academy of Central European Schools (ACES)- o inițiativă a ERSTE  Foundation, coordonată de Interkulturelles Zentrum in cooperare cu Včelί Dom.

 Școlile partenere sunt:  ”Alecu Russo” – Iași, România- școală coordonatoare, ”Vasil Glavinov”-Veles, Macedonia și ”Pencho Slaveikov” -Sofia, Bulgaria.  Scopul proiectului este de a instrui elevii ca participanţi activi în rezolvarea problemelor comunităţii, prin valorizarea abilităţilor lor artistice şi practice.

Ideea proiectului nostru este legată de tema anuală a programului ACES: “Crearea podurilor în societate – fii voluntar în comunitatea ta”, deoarece “podurile” pe care le construim sunt alcătuite din schimburi între şcolile partenere, constituite din produse şi idei, răsărite din abilitatile artistice şi practice pe care le au elevii noştri.

Pentru Tombola de iarnă, juniorii voluntari din școlile noastre contribuie cu talentele și abilitățile lor la realizarea unor mici produse de sezon- felicitări, ornamente – care vor fi oferite în cadrul tombolei, pentru strângerea de fonduri pentru categoriile de persoane defavorizate din comunităţile noastre.

Fiecare școală parteneră a trimis, către celelalte două, colete cu obiecte confecționate. Astfel, la tombola organizată de fiecare dintre cei trei parteneri, se vor regăsi obiecte de la celelalte două școli. Sperăm ca astfel să stârnim curiozitatea participanților și să strângem fonduri pentru a ajuta persoane nevoiașe din comunitatea noastră să aibă o mică bucurie de Crăciun.

În spiritul Sărbătorilor de iarnă, vom anima atmosfera în zilele de pregătire a evenimentului prin învățarea a două cântece de iarnă trimise de către copiii din Bulgaria și Macedonia în acest scop. Copiii din fiecare școală participantă vor avea astfel ocazia să cunoască, prin muzică și versuri, o fărâmă din specificul cultural al colegilor lor.

Prin participarea la activităţile proiectului, elevii vor descoperi că talentele şi abilităţile practice pe care le au pot reprezenta căile prin care pot fi de folos comunității, încă de la vârste mici.

Reclame

Comentează!

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s